Endüstriyel ortamlarda çalışanların elleri kimyasal maddeler ve kesilmeler gibi çok sayıda riske maruz kalır ve bu riskler ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Çalışanlar bazen hem kimyasal madde hem de kesilme tehlikeleriyle karşılaşırlar, ancak tek bir koruma sağlayan bir eldiven seçmek zorunda kaldıklarından ya uygun olmayan eldivenler ya da çift eldiven takarlar. Bu da hareket kolaylığını büyük ölçüde azaltır ve kişisel koruyucu ekipman politikalarına uygun değildir.

Ayrıca, eldivenlerin fiziksel özellikleri kimyasal ortamlarda aşındırıcı kimyasal maddelerle temas ettiğinde ciddi şekilde bozulabilir (şişer, sertleşir veya çatlar). Bu nedenle, tüm kimyasal eldivenler için EN ISO 374-1:2016 standardı kapsamına bir bozulma testi eklenmiştir.

Bu test ayrıca malzemenin kimyasal maddelere temas ettiğinde gösterdiği davranışları belirlediğinden

eldivenlerin kimyasal maddelere dayanıklılık özelliklerinin değerlendirilmesi sırasında da ilave olarak dikkate alınması gereken önemli bir bileşendir.

 

Mapa Professional olarak iş için doğru eldivenin seçilmesinin önemini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle, ARGE ekibimiz bu zorlukları gidermiş ve elleri ve kolları hem KİMYASAL MADDE hem de KESİLME yaralanmalarına karşı gelişmiş şekilde koruyan UltraNitril 410 eldivenleri tasarlamıştır.

 

KİMYASAL KORUMA

 

Yepyeni bir teknoloji içerir: PVC ile nitrilin özel bir karışımı olan TOPCHEM teknolojisi, asitlere karşı daha iyi bir bozunma performansı gösteren bir bariyer meydana getirir. Eldivenleriniz daha uzun süre daha iyi koşullarda kalır.

 

Standart nitril eldiven sonrası

Sülfürik asit ile 1 saat temas %96

 

UltraNitril 410 eldiven sonrası

Sülfürik asit ile 1 saat temas %96

Uzun (35 cm) ve katlanabilir manşet bölgesi ekstra koruma sağlar ve kimyasal maddelerin kolunuzun içine doğru akmasını engeller.

Yüksek görünürlüklü astarı, eldivenin kimyasal bariyerinin hasar görmesi durumunda kullanıcıyı uyaran bir kimyasal indikatör görevi görür.

KESİLMEYE KARŞI KORUMA

UltraNitril 410'un yüksek performanslı kompozit liflerden imal edilen kumaş desteği ellerde ve kollarda ISO C SEVİYESİ kesilmeye karşı koruma sağlar.

 

 

…VE BUNUNLA DA SINIRLI DEĞİL

Uygun korumanın sağlanması önemlidir, ancak MAPA PROFESSIONAL olarak kullanıcının konforunu da dikkate alıyoruz.

UltraNitril 410, kullanıcının daha konforlu hareket etmesi için ellere daha iyi oturur. Özel tasarım, hareket kolaylığı için iyi bir esneklik sağlamanın yanı sıra el yorgunluğunu önler.

Güçlendirilmiş kavramasıyla eldivenlerimiz yaş veya yağlı bileşenlerin daha iyi tutulabilmesi için optimum kavrama sağlar.

Eldivenlerimiz ayrıca üstün dayanıklılık özelliklerine sahiptir: aşınma seviyesi 4 sayesinde dayanıklıdır ve kullanım ömrünü uzatan, iyi bir mekanik dayanıklılığa  sahiptir.

 

Kimyasal maddelere karşı koruma veya kesilmeye karşı koruma arasında tercih yapmak zorunda değilsiniz, ULTRANITRIL 410 size her ikisini de sunar ve eldivenleriniz daha uzun süre daha iyi koşullarda kalır!

 

Hem kimyasal maddelere karşı hem de kesilmeye karşı koruma gerektiren, yağlı veya yaş çalışma ortamlarındaki birçok uygulama için idealdir

Daha fazla haber

Yeni Alto 405

Virüsler ve bakteriler tarafından çapraz kontaminasyonu sınırlayan benzersiz bir antimikrobiyal kimyasal geçirmez eldiven