Ağır iş faaliyetlerini içeren çok çeşitli sektörlerde eller, darbe ve ezilme kuvvetlerine maruz kaldıklarında savunmasız olduklarından el yaralanmaları önemli bir sorundur. Bir alet veya düşen bir nesne ele çarptığında enerji aktarılır ve ciddi yaralanmalara neden olabilir (sıkışmalar, çürükler, kırıklar, kesikler).

MAPA PROFESSIONAL, darbe etkisi hafifletmek ve darbelerden korunmak için yepyeni eldivenler tasarladı: Kesilmeye karşı korumalı veya korumasız EXONIT 852 ve 853, üstün bir el becerisi ile darbeye karşı koruma yapısına sahiptir.

Eldivenler neden darbelere dayanıklıdır?

EXONIT 852 ve 853, yüksek kaliteli malzeme kullanılarak geliştirilmiştir: Termo Plastik Kauçuk (TPR) darbe emici dolgu.

TPR malzemesinin aşağıdakiler gibi birçok faydası vardır:

  • Darbe etkisini hafifletme
  • Çok yüksek esneklik
  • Yoğun kullanıma karşı dayanıklılık
  • El yorgunluğunu sınırlandırmak için hafiftir.

 

Elin arka kısmında kumaş üzerine dikilmiş tek parça TPR ped, optimum koruma, mükemmel konfor ve daha uzun kullanım ömrü için hareketi engellemeden tam kaplama sağlar.

TPR kaplama, darbe kuvveti enerjisini dağıtarak ortalama darbe kuvvetinin <7kN olmasını sağlar.

Ağır işler için ek özellikler

Eldivenler, ağır işler sırasında konforu artırmak için güçlendirilmiş ergonomik avuç içi pedlerden oluşurken, başparmak ve işaret parmağı arasındaki nitril parmak arası takviyesi dayanıklılığı artırır.

Yağlı ortamlarda üstün kavrama

Petrol ve Gaz endüstrileri gibi ağır iş ortamlarında iş istasyonları, çok kirli, yağlı ve kaygan olabilir.

Exonit 852 ve 853, yağlı parçaları tutarken üstün bir kavrama sağlamak ve nesneleri düşürme riskini önlemek için Grip & Proof Teknolojisi ile üretilmiştir.

Kesilmeye karşı koruma

Exonit 853, esnekliğini korurken D seviyesinde kesilmeye karşı koruma sağlar.

Exonit 852
Taşıma Koruması

EXONIT 852

Yağlı ortamlarda üstün el becerisi ve kavrama sunan, darbeye dayanıklı eldiven (Grip&Proof teknolojisiyle üretilmiştir). Avuç içi köpük pedlerle ve parmak arası nitril ile güçlendirilmiştir

Exonit 853
Kesilmeye Karşı Koruma

EXONIT 853

Yağlı ortamlarda üstün el becerisi ve kavrama sunan, darbeye ve kesilme dirençli (D) eldiven (Grip&Proof teknolojisiyle üretilmiştir). Avuç içi köpük pedlerle ve parmak arası nitril ile güçlendirilmiştir

Exonit 852 ve 853

Üstün el becerisi ve kavrama sunan kesilmeye karşı korumalı veya korumasız darbeye karşı dayanıklı eldivenler İndir (PDF - 11.30 Mb)

Daha fazla haber

Yeni Alto 405

Virüsler ve bakteriler tarafından çapraz kontaminasyonu sınırlayan benzersiz bir antimikrobiyal kimyasal geçirmez eldiven