İdeal el becerisi, konfor ve dayanıklılık!

Bazı kritik üretim ortamlarında, elektrostatik boşalmalar, duyarlı elektronik cihazlara zarar verebilir veya yok edebilir. ElektroStatik Boşalma oluşumunu en aza indirmek amacıyla, işçiler bu cihazlarla çalışırken ESD koruyucu eldivenler giymelilerdir.

Tam koruma için, ESD eldivenlerinin, sürekli olarak topraklanmış olmayı sağlayacak uygun dağıtıcı giysiler, ayakkabılar ve bir topraklama bilekliği ile birlikte kullanması gerektiğini unutmayın.

ESD serisinin yeni üyesi olan yüksek kaliteli eldivenimiz Ultrane 544, temas edilen ürünlerin korunmasını sağlayan çok özel bir iletken iplik ve köpük nitril kaplama kullanılarak üretilmiştir. Duyarlı elektronik cihazda ElektroStatik Boşalmayı önlemek için hassas ve tekrarlayan işlerde statik elektriği dağıtırken, aynı zamanda toz ve partikül kirlenmesine karşı koruma da sağlar.

Ayrıca, ESD koruma ihtiyacını ve güvenliğe yönelik beklentileri ideal konfor ve esneklikle birleştirir.

Operatör, mükemmel el becerisi sağlayan ultra ince 15 numara örgü sıklığına sahip bu eldiveninin varlığını neredeyse hiç hissetmeyecektir. Eldiven, terin iyi bir şekilde kontrol edilmesini sağlayan kaplama sayesinde yüksek hava geçirgenliğine sahiptir.

Açık gri rengi, kirleri görmeye ve kirlenmeyi önlemeye yardımcı olur.

Bu eldiven silikon ve DMF içermez ve 40 °C'de 1 kez yıkanabilir.

Son olarak, elektronik tertibat üzerinde çalışan işçiler endüstriyel ekranlar, akıllı telefonlar veya tabletler kullanmak zorunda olduklarından dolayı, Ultrane 544'ün dokunmatik ekranlara tamamen uyumlu olması da önemli bir özelliktir.

Herhangi bir dokunmatik cihaz üzerinde işlem yapmak için eldiveni çıkarmaya gerek yoktur. Üstelik eldiven, yıkandıktan sonra bile dokunmatik ekran özelliklerini kaybetmez.

Biliyor muydunuz?

Şimdiye kadar ESD eldivenlerine yönelik herhangi bir standart belirlenmediği için, MAPA PROFESSIONAL olarak eldivenlerimizin dağıtıcı özelliklerini değerlendirmek için EN 16350 standardını (ATEX eldivenleri) kullanmaya karar verdik. Bu standart son derece katıdır, bu nedenle, EN 16350 standardına uygun bir eldiven elektronik cihazlara temas etmek için de uygun olacaktır.

Ultrane 544 şu sektörlerde kullanıma uygundur: Elektronik Ürünler, Otomotiv, Havacılık, Beyaz Eşya. Bu, hem üretim hem de bakım süreçleri için geçerlidir.

 

Daha fazla haber

Yeni Alto 405

Virüsler ve bakteriler tarafından çapraz kontaminasyonu sınırlayan benzersiz bir antimikrobiyal kimyasal geçirmez eldiven